maandag 29 maart 2010

postje

Hallo iedereen,

Dacht zo in mijn eigen, zal nog maar eens iets posten. Het is alweer veel te lang geleden. :) Heb het blog een beetje verwaarloosd.

Ik zal eerst iets over de stageopdracht zeggen. Dus wie niet zo in informatica geïnteresseerd is, sla dit gerust over :).

Het begint stilletjes allemaal goed te lukken. Ik begin goed te kunnen werken met linux, en oracle server, en ben nu begonnen met tools uit te proberen voor connecties, wat niet zo moeilijk is. Zeker niet met eclipse(java) omdat we daar voldoende les in gehad hebben. Ik ben ook bezig met de databanken over te brengen van mysql naar oracle. Dit zorgt soms wel voor problemen omdat de goede tools, die echt fatsoenlijk werken, een licentie nodig hebben. Die heb ik dus niet, en ik vind ook geen crack. :( Maar ja, we geraken er wel, het duurt alleen iets langer. De tools die ik nu gebruik hebben problemen om BLOB's van mysql naar oracle te converteren. Voor de rest is alles nu wel gelukt, dus daar heb ik nog even werk mee... . Ik kan ook stilletjes aan eens beginnen met het schrijven van tutorials in het Frans voor het bedrijf, dus dat gaat nog leuk worden en toch wel veel tijd vergen om dit technisch gedeelte in Franse volzinnen te gieten.

Dan wat Perpignan betreft, het leven begint hier stilletjes wel te wennen. Ik vind het wel fijn terug op mijn gemak te zitten, en zelf te koken en zo. Hoewel de dagen lang duren houden Dieter en ik het toch goed vol om 's avonds ons eigen potje te maken. Hoewel af en toe een pizza gaan eten ook niet slecht is ;)
De sfeer in ons gebouw blijft super, allemaal vriendelijke en sociale mensen. Deze week zijn we hotdogs gaan eten bij een van de Duitse meisjes. Zij had iedereen uitgenodigd op haar kot. Dit was ook wel gezellig. Het wordt eens hoog tijd voor een Belgische tegenprestatie. Mss toch maar eens kijken voor een fritketel :p

Het weer hier voelt nu aan of het bij ons reeds zomer is. Deze zondag hebben we terrasje gedaan op het gemak, en daar uurtje of 2 gezeten. Je krijgt hier direct kleur. Volgend weekend zijn we van plan eens de toeristische weg op te gaan en enkele gebouwen te bezichtigen. Een bezoek aan Carcasonne is ook al gepland, daar Dieter dit nooit gezien heeft en het toch wel de moeite is om eens te gaan bekijken. :)

Donderdag avond kom ik even naar huis voor ingangsproeven af te leggen bij als inspecteur bij de politie, specialisatie informatica. Maar ik ga wsl geen tijd hebben om veel mensen te zien, omdat ik zaterdag al terug vertrek naar Perpignan, en vrijdag is al gereserveerd voor Sanne. ;) Maar op het einde van april kom ik nog eens af, en dan heb ik meer tijd.

Voor de rest heb ik niet meer zoveel inspiratie. Wanneer er iets interessants gebeurd, post ik hier nog wel iets. :)

Groetjes,

Toon

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Toontje,

blij te horen dat alles prima verloopt daar. Veel succes met uw informaticastuff en tis te hopen dat ge snel een fritketelke op de kop kunt tikken :)


Vele groeten , Martijn.

Anoniem zei

Salut Toontjeeuuh!!
C'était formidable à Perpignan!!
Echt spijtig dat we woendag al terug moesten vertrekken. Ma die paar dagen dat ik u in Perpignan ben komen bezoeken, waren geweldig!
Ik zie dat de foto's er al opstaan van ons bezoekje, super!!! ik krijg al nostalgie ;-)
Zeker voor herhaling vatbaar dus mss in de zomer met z'n alle eens nr Pradels en leuke bergwandelingen maken! Uiteraard mag de RICARD ook niet ontbreken eh!
Toontje doe dat nog goed en tot binnekort!
Groetjes Gwen
XX